Opella Huishoudelijke Ondersteuning

Terug

Uw huis schoon bij ziekte, herstel of wanneer u bij het ouder worden wel wat hulp kunt gebruiken. Voor huishoudelijke ondersteuning zijn onze huishoudelijke medewerkers u graag van dienst. Tijdelijk of voor een langere periode.

Wij helpen bij huishoudelijke taken
Huishoudelijke taken zijn aan de orde van de dag. Stofzuigen, wassen, de bedden opmaken en ramen lappen. Vaak niet zo ingewikkeld, maar wel zwaar. Vooral als u ziek bent, herstelt na een operatie of ouder wordt.

Hulp in de huishouding aanvragen?
Onze huishoudelijke medewerkers werken in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Wageningen. Woont u in één van deze gemeenten en wilt u onze hulp? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. U heeft een indicatie vanuit de gemeente en krijgt huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Als u dat wenst, vult u het aantal uur aan met particuliere hulp van Opella.
  2. U maakt als particulier gebruik van de huishoudelijke ondersteuning van Opella.

Huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo
Het zorgloket in uw gemeenntge bekijkt welke ondersteuning u nodig hebt en hoeveel. Dit heet een indicatie. Het zorgloket geeft deze indicatie aan ons door, waarna wij uw ondersteuning regelen. Als u hulp ontvangt op basis van een indicatie, wordt een deel vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze bijdrage wordt door de gemeente vastgesteld en kan dus per gemeente verschillen. U betaalt de bijdrage via de factuur die het Centraal Administratie Kantoor (CAK) u toestuurt.
Particuliere huishoudelijke ondersteuning
Kunt of wilt u geen beroep doen op de Wmo? Of wilt u meer uren huishoudelijke ondersteuning dan voor u is geïndiceerd?
Dan is het ook mogelijk om de kosten voor huishoudelijke ondersteuning zelf te betalen. Daarvoor sturen wij u een factuur. Het inschakelen van een hulp bij huishoudelijke ondersteuning van Opella geeft u een aantal voordelen:

► De huishoudelijke medewerker is in dienst bij Opella. Wij screnen onze medewerkers op gedrag en competenties. Waar nodig zorgen wij voor opleiding.
► Als u dat wilt, zorgen wij voor vervanging tijdens ziekte of vakantie van uw vaste huishoudelijke medewerker. 
► Wij zoeken de medewerker die bij u past. Wanneer u niet tevreden bent over de ondersteuning, dan regelen wij voor u een andere medewerker.

Foto: Rob Gieling

?
0 reviews

Wat vinden anderen van Opella Huishoudelijke Ondersteuning

Laat zelf een reactie achter...


Geef uw beoordeling op een schaal van 1 tot 10

www.kleinedienst.nl is een initiatief van opella